Start chat

Over GetawayDeals.nl en Getaway Travel

Op GetawayDeals.nl boek je de leukste uitjes, weekendjes weg en vakanties voor de laagste prijs. Onze medewerkers hebben de beste reisdeals voor je samengesteld, altijd met hoge korting. De moederorganisatie van GetawayDeals.nl is Getaway Travel. Al 15 jaar is het de missie van Getaway Travel, om iedereen te inspireren de wereld te ontdekken, dát is wat we het liefste doen. En dat doen we naast GetawayDeals.nl ook op online reismagazines als Amerika.nl, Australie.nl en Azie.nl, mét liefde voor zowel mens als natuur. Hier kun je zien hoe Getaway Travel inspireert en adviseert.

GetawayDeals.nl is een samenwerking tussen Getaway Travel en Bookit. Als je een reis, hotel of arrangement op GetawayDeals.nl boekt, boek je direct bij Bookit. Door bij het bevestigen van je boeking te klikken op "Algemene voorwaarden" zie je bij welke partij je boekt en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Zonvakanties
Overnachting + belevenis
Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Rondreis langs de highlights van Griekenland incl. vlucht, transfer, busvervoer, 7 excursies en hotels o.b.v. halfpension

Rondreis: highlights van Griekenland
Athene, Attica, Griekenland bekijk op kaart
specialdeal
  v.a. p.p.
1479,-
totaal: 2990,45 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 9 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
Duik de geschiedenis in tijdens een 9-daagse rondreis langs de highlights van Griekenland incl. vlucht, transfer, busvervoer, dagelijks excursies en verblijf o.b.v. halfpension

Verken de rijke geschiedenis en adembenemende landschappen van Griekenland tijdens deze onvergetelijke rondreis. Begin je reis in de bruisende hoofdstad Athene, waar je wordt ondergedompeld in de oude Griekse cultuur en architectuur. Bezoek de iconische Akropolis en bewonder de majestueuze tempels die eeuwenlang hebben gestaan. Verder ontdek je Kamena Vourla, een charmant kustplaatsje waar je kunt ontspannen aan de kristalheldere wateren van de Egeïsche Zee. Vervolg je reis naar de indrukwekkende Meteora-kloosters, hoog bovenop steile rotsformaties gelegen, een adembenemend schouwspel dat de verbeelding tart. Verken de mysterieuze ruïnes van Delphi en bezoek het prachtige Osios Loukas-klooster. Ontdek de oude Olympische stad Olympia en verken het schilderachtige bergdorpje Lagadia, omringd door weelderige groene bossen. Duik dieper in de geschiedenis terwijl je de middeleeuwse stad Mistras verkent en bezoek de oude stad Isthmia en de majestueuze ruïnes van Mycene. Bekijk het oude theater van Epidauros en de moderne stad Korinthe, waar het oude en het nieuwe naast elkaar bestaan.
Deze rondreis belooft een diepgaande ervaring te bieden, waarbij je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Griekenland.

Zonvakanties
Overnachting + belevenis
Rondreizen
9 dagen
Incl. ontbijt

Rondreis langs de highlights van Griekenland incl. vlucht, transfer, busvervoer, 7 excursies en hotels o.b.v. halfpension

Rondreis: highlights van Griekenland
Athene, Attica, Griekenland bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
 • 8 overnachtingen
 • Retourvlucht naar Athene vanaf een luchthaven naar keuze
 • Retourtransfer luchthaven – hotel
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Dagelijks diner(buffet)
 • Inclusief busvervoer tijdens de gehele reis met Engelse sprekende gids
 • Inclusief excursie en entree Akropolis Athene (dag 2)
 • Excursie baar en entree tot 1 Meteora klooster (dag 3)
 • Inclusief excursie naar Delphi en tiegang tot het Osios Loukas kloostercomplex (dag 4)
 • Inclusief excursie naar Olympia (dag 5)
 • Inclusief excursie naar de ruïnestad Mistras (dag 6)
 • Inclusief excursie naar Mycene en Epidaurus (dag 7)
 • Inclusief excursie naar Korinthe (dag 8)
 • Verblijf in 3- of 4*-hotels
 • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Zo ziet je reis er uit:

Dag 1: aankomst in Athene
Je verblijft de komende nacht in de omgeving van Athene

Vandaag kom je aan in Athene. Op de luchthaven staat de transfer voor je klaar om je naar het eerste hotel te brengen. Afhankelijk van het tijdstip kun je er voor kiezen om deze dag Athene nog te gaan ontdekken, of plof lekker neer op een terrasje met een koude 'Ouzo'.

Dag 2: Athene - Piraeus - Kamena Vourla
Je verblijft de komende 2 nachten in de omgeving van Kamena Vourla

Athene wordt beschouwd als de geboorteplaats van de westerse kunst en cultuur. Het Parthenon, gebouwd als symbool van het glorieuze oude Athene is nog steeds het herkenningspunt van de stad. Het werk aan de tempel begon in 447 v.Chr., en na negen jaar bouwen werd het gouden en ivoren beeld van Athene in het midden van het heiligdom opgericht. Door de eeuwen heen werd het Parthenon gebruikt als tempel, kerk, moskee en arsenaal en raakte zwaar beschadigd. Vandaag de dag, na een uitgebreide renovatie, straalt het in nieuwe pracht. Je brengt vandaag een bezoek aan de Akropolis en maakt een korte omweg naar de haven van Piraeus. In de late middag rijd je noordwaarts naar de Golf van Euboea.

Day 3: Kamena Vourla - Meteora kloosters - Thermopylae - Kamena Vourla

Vandaag bezoek je de spectaculair gelegen kloosters, die zich als adelaarsnesten aan de rotsen vastklampen. De kloosters boden niet alleen bescherming in moeilijke tijden, maar beloofde de monniken ook toegang tot het hemelse "opgenomen" te worden door hun positie. De natuurlijke zandstenen torens van Meteora werden al in 1.000 na Christus gebruikt als religieus toevluchtsoord. In de 14e eeuw werd het eerste klooster gesticht op een van de ongeveer 1.000 rots torens en 23 andere volgden. Vanwege hun gewaagde ligging werden veel kloosters in de 18e eeuw verlaten. Vandaag de dag wonen er monniken en in sommige kloosters nog steeds nonnen. Het is niet bekend hoe de eerste kluizenaars de top van deze rotswanden bereikten, maar vermoedelijk sloegen ze pinnen in de smalle spleten om bouwmaterialen naar de top te dragen. Onderweg terug naar het hotel stop je bij Thermopylae, waar de dappere Spartaanse koning Leonidas met zijn 300 krijgers weerstand bood tegen de numeriek veel superieure Perzen. In de oudheid was de doorgang, die gemiddeld 15 meter breed was, slechts een paar meter gemeten op de twee smalste punten. Als gevolg van verzanding is het uitgebreid tot meerdere kilometers tot op de dag van vandaag.

Dag 4: Kamena Vourla - Delphi - Osios Loukas klooster - Golf van Korinthe
Je verblijft de komende nacht aan de Golf van Korinthe

In de oudheid werd Delphi beschouwd als de navel van de wereld. Mensen kwamen van over de hele wereld hier naar toe om het orakel te raadplegen en brachten geschenken voor de goden. Toen, net als nu, werden bezoekers gefascineerd door de grandioze sfeer van het toevluchtsoord! Je bezoekt de tempel van Apollo, de schatkamers en het theater. In het orakel kon de God Apollo worden ondervraagd, die sprak via de priesteres Pythia. Vragenstellers moesten een vergoeding betalen en een dier offeren op het altaar. Een priester gaf de vraag vervolgens door aan Pythia. In trance gebracht door dampen uit een spleet in de aarde erboven waarop ze op een statief zat, gaf Pythia toen het antwoord. Haar bezweringen moesten door de priesters worden geïnterpreteerd en waren vaak dubbelzinnig. Laat in de middag bezoek je het kloostercomplex van Osios Loukas, een van de mooiste en belangrijke middeleeuwse gebouwen in Griekenland. Het achthoekige ontwerp van de hoofdkerk is een typisch kenmerk. Het Byzantijnse kerkgebouw en de mozaïeken binnenin brachten de Byzantijnse kunst naar haar laatste grote kunsthistorische hoogtepunt. Je vervolgt de reis naar het hotel aan de Golf van Korinthe waar je de komende nacht verblijft.

Dag 5: Golf van Korinthe - Olympia - Lagadia
Je verblijft de komende nacht in het Lagadia-gebied

Het hoogtepunt van vandaag is een bezoek aan de uitgebreide opgravingslocatie van Olympia, locatie van de Olympische Spelen. Olympia was al 1000 jaar een religieuze en sportieve cultusplaats. Er zijn slechts fragmenten van de Tempel van Zeus overgebleven, maar de grootsheid ervan is nog steeds aanwezig, blijkt uit het aantal vondsten. Poreuze inheemse schelpkalksteen vormde het bouwmateriaal van het heiligdom. Hoewel alle zichtbare oppervlakken bedekt waren met marmerstucwerk, werden de stenen beelden prachtig uitgevoerd in precisie. In de tempel stond het 13 meter hoge cultusbeeld van Zeus, een werk van de beroemde kunstenaar Phidias, dat werd beschouwd als een wereldwonder in de oudheid. Ook het atelier van Phidias is nog zichtbaar, een meesterwerk van oude beeldhouwkunst. Overnachting in het Lagadia-gebied.

Dag 6: Lagadia - Sparta - Mistras - Isthmia
Je verblijft de komende 2 nachten in het Isthmia-gebied

Vandaag rijd je door het veelgeprezen landschap van Arcadia, passeert het niet minder beroemde Sparta en bereikt uiteindelijk de hoogste interessante ruïnestad Mistras: gelegen op een voorgebergte in het ruige Taygetosgebergte. Opgericht door de Franken in 1249, viel het al snel in handen van Byzantium en groeide uit tot 20.000 inwoners. In de 15e eeuw trok de stad geleerden en kunstenaars uit de hele Byzantijnse wereld. Je zult een gedetailleerde rondleiding krijgen door het voormalige centrum van Byzantijnse cultuur. De talrijke kerken, paleizen en prachtige gebouwen verdienen bewondering. De versiering van de kerken zijn de moeite waard, hun pastelkleurige, gedetailleerde fresco's tonen de invloed van de Italiaanse Renaissance.

Dag 7: Isthmia - Mycene - Epidauros - Isthmia

Je rijdt vandaag naar Mycene. Mycene is een oude Griekse stad doordrenkt met mythes en legendes. Beroemd om zijn imposante citadel, omringd door imposante muren en de legendarische Leeuwenpoort. Een plek die de verbeelding prikkelt en de erfenis van een glorieuze beschaving belichaamt. Je eindigt de dag in Epidauros, waar het bijna perfecte "klassieke" theater een unieke akoestiek heeft. De bezoeker mag echter niet vergeten dat Epidauros in de oudheid wereldfaam genoot als een ‘religieuze geneespraktijk’ en het heiligdom van Asklepios was wereldberoemd. Het theater is een van de mooiste grote gebouwen van de klassieke oudheid wat nog steeds bewaard is gebleven. Iedereen die op de treden van de halve cirkel plaatsneemt, zal – behalve de fenomenale akoestiek - het gevoel van veiligheid en verbinding met de hele zaal onthouden. Helaas zijn slechts enkele overblijfselen van gebouwen uit het oude genezings- en cultuscentrum bewaard gebleven. Afgezien van de belangrijkste tempel, een gymzaal en thermale baden, is het meest interessante deel de hal voor de genezende slaap van de zieken. De zieken genazen hier van hun kwalen door veel te slapen, waardoor het geloof in de wonderen van de hoge medische autoriteit van het opvangcentrum waar werd gemaakt.

Dag 8: Isthmia - Korinthe - Athene
Je verblijft de komende nacht in de omgeving van Athene

Na het ontbijt bezoek je de opgravingen van het oude Korinthe: de strategisch gunstige ligging aan de Golf van Korinthe maakte Korinthe al in de klassieke oudheid tot een van de machtigste stadstaten van Griekenland. Korinthisch geld en de Korinthische gewichtsnormen waren wijdverspreid tot ver buiten het domein van de stad. Korinthisch aardewerk, wapens, evenals luxe artikelen zoals parfum werden overal in de Middellandse Zee verkocht. Bovendien was Korinthe de stad van cultuur en kunst, waar niet alleen uitstekend vakmanschap werd gepromoot, maar ook vernieuwende literatuur en muziek hun publiek gevonden. Wat vandaag de dag op de verwoeste plek te zien is, dateert hoofdzakelijk uit de Romeinse keizerlijke periode en Late Oudheid. Alleen de theater- en fonteingebouwen, gedeeltelijk uit de rotsen gehouwen, dateren uit het Griekse tijdperk van de stad. Je ziet onder meer de Glauke-bron, de overblijfselen van de monumentale tempel van Apollo, de agora en het orakelheiligdom. Een goede indruk van de pracht van de keizerlijke stad wordt nog steeds gegeven door de marmeren geplaveide straat, geflankeerd door portieken die van de markt naar de haven van Lechaion leidt. Hier bevindt zich ook de grootste bezienswaardigheid van Oud Korinthe, de Peirene-fontein: het representatieve gebouwencomplex gefinancierd door Herodes Atticus is een uitstekend voorbeeld van Hadrianische architectuur. De nu zichtbare muren van kalkstenen hardsteen waren bedekt met gekleurde marmeren platen en de vloeren waren versierd met mozaïeken.

Dag 9: terugreis

Helaas zit deze prachtige reis er weer op. Vandaag wordt je opgehaald bij je hotel en met de transfer naar de luchthaven van Athene gebracht. Je kunt terugkijken op een indrukwekkende reis vol met nieuwe herinneringen en prachtige foto´s.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis: highlights van Griekenland
Attiki Odos,
Athene, Griekenland
Kaart
Attiki Odos, Athene, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Reis de geschiedenis achterna tijdens deze prachtige rondreis door Griekenland. De bus brengt je op de prachtigste plekken en je verblijft in fijne 3- en-of 4*-hotels met dagelijks ontbijt en diner. Duik in de historie en geniet!

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

 • Het busvervoer en de activiteiten/excursies tijdens deze reis zijn in groepsverband. Het betreft een internationaal gezelschap van maximaal 30 personen.
 • Je gids tijdens deze reis zal Engelssprekend zijn.
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro