Start chat

Over GetawayDeals.nl en Getaway Travel

Op GetawayDeals.nl boek je de leukste uitjes, weekendjes weg en vakanties voor de laagste prijs. Onze medewerkers hebben de beste reisdeals voor je samengesteld, altijd met hoge korting. De moederorganisatie van GetawayDeals.nl is Getaway Travel. Al 15 jaar is het de missie van Getaway Travel, om iedereen te inspireren de wereld te ontdekken, dát is wat we het liefste doen. En dat doen we naast GetawayDeals.nl ook op online reismagazines als Amerika.nl, Australie.nl en Azie.nl, mét liefde voor zowel mens als natuur. Hier kun je zien hoe Getaway Travel inspireert en adviseert.

GetawayDeals.nl is een samenwerking tussen Getaway Travel en Bookit. Als je een reis, hotel of arrangement op GetawayDeals.nl boekt, boek je direct bij Bookit. Door bij het bevestigen van je boeking te klikken op "Algemene voorwaarden" zie je bij welke partij je boekt en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Zonvakanties
dagen

Zonvakantie middenin Rhodos-Stad incl. vlucht en ontbijt

Europa Hotel
Rhodos-Stad, Rhodos, Griekenland bekijk op kaart
Geniet 6, 8, 11 of 15 dagen van een zonvakantie middenin Rhodos-Stad incl. vlucht en ontbijt

Het Europa Hotel ligt in het nieuwe centrum van Rhodos-Stad. Rondom zijn daardoor tal van verschillende restaurants, cafés en winkeltjes te vinden. Steek ook de weg over en plof neer op het strand. Tegen betaling zijn hier ligbedden en parasols beschikbaar. Rhodos-Stad ligt in het uiterste noorden van het eiland Rhodos. In deze stad heb je eigenlijk alles waar je naar op zoek bent tijdens een heerlijke zonvakantie in Griekenland. Rhodos-Stad beschikt namelijk over heerlijke stranden, maar is ook rijk aan cultuur. De stad bestaat uit twee delen, namelijk de oude en de nieuwe stad. In de oude stad zit je goed als cultuurliefhebber. Er zijn hier tal van historische bezienswaardigheden zoals het kasteel en de stadsmuren. In de nieuwe stad vind je alles voor een dosis gezelligheid. Hier zijn de gezelligste barretjes, cafés en leuke winkels. Dit maakt het een uitstekende stad als je cultuur, strand en uitgaan wil combineren tijdens je vakantie.

Zonvakanties
dagen

Zonvakantie middenin Rhodos-Stad incl. vlucht en ontbijt

Europa Hotel
Rhodos-Stad, Rhodos, Griekenland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 5, 7, 10 of 14 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Rhodos vanaf luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven – hotel
  • Ook te boeken inclusief dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het het hotel
  • Tip: bezoek het Grootmeesterspaleis
Leuke tips in de omgeving

De ruïnes van het middeleeuws Ferakloskasteel
De ruïnes van het middeleeuws Ferakloskasteel bevinden zich op de plek van een oude Akropolis. Het werd gebruikt door piraten, totdat de ridders van Sint-Jan hen verdreven. De ridders verbeterden het kasteel en versterkten de verdediging, en namen het vervolgens in gebruik als gevangenis. Vandaag de dag blijft er niets meer van over, op de buitenmuren na, en de binnenkant is overwoekerd met planten. Toch blijft de wandeling naar dit uitkijkpunt de moeite waard, aangezien je hier prachtige uitzichten hebt over Haraki en Agathi beach. Zeker een aanrader als je op Rhodos bent.

Grootmeesterspaleis van Rhodos bezoeken
Dit middeleeuws kasteel is één van de schaarse voorbeelden van gotische architectuur in Griekenland. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een Byzantijnse citadel in de late 7de eeuw en werd het hoofdkwartier en administratief centrum van de Orde van Sint-Jan toen die het eiland bezette in 1309. Het gebouw werd gebruikt als commandocentrum en burcht door het Ottomaanse Rijk. Daarna werd het gerestaureerd en viel het onder Italiaanse heerschappij. Het kasteel op zich is enorm impressionant en dus zeker de moeite waard om te bezoeken! Ben je op Rhodos, proef dan zeker ook eens van de typische Griekse gerechten.

Verdwaal in de Oude Stad van Rhodos
Het Europa Hotel ligt in het nieuwe gedeelte van de stad, maar vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de oude stad! Volg de stadsmuur en de verschillende kronkelende paden en zie op welke bijzondere plekken je allemaal uitkomt! De stad is uitgroepen tot UNESCO Werelderfgoed, waardoor de historische steegjes en eeuwenoude gebouwen overal te vinden zijn. Je zult bij elke wandeling door deze stad weer nieuwe routes, pleintjes, historische gebouwen en uitzichtpunten ontdekken. Dit is dus zeker een bezoekje waard.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Europa Hotel
28 October street 98,
Rhodos-Stad, Griekenland
Kaart
28 October street 98, Rhodos-Stad, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Europa Hotel heeft een perfecte locatie, gelegen op minder dan 500 meter van het centrum van de stad Rhodos. Ook ligt het hotel op 50 meter van het strand van Psaropoula. Ook voor de liefhebbers die niet in de zee willen is er een verkoelende oplossing. Het hotel biedt namelijk een zwembad met een snackbar. De hotelkamers beschikken over gratis Wi-Fi en een balkon met uitzicht op het zwembad of op de Egeïsche Zee. De kamers van het Europa Hotel beschikken over een koelkast, een satelliet-tv en een kluisje (tegen betaling) . Gebruik van de airconditioning in de periode van 01/07 tot 30/09 is gratis, alles wat buiten deze periode valt is tegen een vergoeding. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, toilet en een haardroger. Sommige accommodaties beschikken ook over een kitchenette met een eethoek en kookplaten. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd in de eetruimte. De eigen snackbar serveert koffie, drankjes en lichte maaltijden. Op korte loopafstand vind je restaurants, bars en supermarkten. Het personeel bij de 24-uursreceptie kan informatie verschaffen over de omgeving en kan bij interesse een huurauto regelen.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Hoogtepunten

Vlindervallei Petaloudes

Bezienswaardigheden, Dierentuinen en aquaria
The Valley Of Butterflies

Petaloudes is een vallei in het noordwesten van Rhodos die meer bekend staat als de vlindervallei. In de vallei leeft één vlindersoort in grote aantallen: de C. Quadripunctaria Rhodosensi, een ondersoort van de Spaanse vlag. Deze nachtvlinder die ook overdag actief is houdt in de vlindervallei haar zomerrust om de warmte te ontvluchten.

Rhodos-Stad (oude stad)

Bezienswaardigheden, Steden
Rhodos-Stad

De oude binnenstad van Rhodos-Stad is meer dan vierentwintighonderd jaar oud. Gedurende de geschiedenis veranderde Rhodos-Stad in een vestingstad met grote vestingsmuren die tegenwoordig nog steeds te bewonderen zijn. De straatjes binnen de muren zijn tegenwoordig een belangrijke toeristische attractie met een groot aantal winkeltjes, terrasjes en restaurants

Lindos

Steden
Lindos

De aan de oostkust gelegen plaats Lindos heeft als bijnaam ‘Het witte stadje’, wat het te danken heeft aan de witte huisjes die in het dorp staan. Lindos ligt aan een prachtige baai, boven het plaatsje staat de antieke Akropolis van Lindos met de tempel van Athena Lindia.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 1.50 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro