Start chat

Over GetawayDeals.nl en Getaway Travel

Op GetawayDeals.nl boek je de leukste uitjes, weekendjes weg en vakanties voor de laagste prijs. Onze medewerkers hebben de beste reisdeals voor je samengesteld, altijd met hoge korting. De moederorganisatie van GetawayDeals.nl is Getaway Travel. Al 15 jaar is het de missie van Getaway Travel, om iedereen te inspireren de wereld te ontdekken, dát is wat we het liefste doen. En dat doen we naast GetawayDeals.nl ook op online reismagazines als Amerika.nl, Australie.nl en Azie.nl, mét liefde voor zowel mens als natuur. Hier kun je zien hoe Getaway Travel inspireert en adviseert.

GetawayDeals.nl is een samenwerking tussen Getaway Travel en Bookit. Als je een reis, hotel of arrangement op GetawayDeals.nl boekt, boek je direct bij Bookit. Door bij het bevestigen van je boeking te klikken op "Algemene voorwaarden" zie je bij welke partij je boekt en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Cruises
dagen

12-daagse cruise langs o.a. de Poolcirkel, Lofoten en Noordkaap in Noorwegen o.b.v. volpension incl. vlucht

12-daagse cruise Hurtigruten
Bergen, Vestland, Noorwegen bekijk op kaart
12-daagse cruise naar Noorwegen tijdens noorderlicht seizoen o.b.v. volpension incl. vlucht

Geniet aan boord op één van de drie duurzame schepen van Hurtigrutenvloot en laat je verwennen door de prachtige omgeving van Noorwegen. Tijdens deze reis heb jij een grote kans om het noorderlicht te zien. Dit komt omdat de 3 verschillende vertrekdatums in het winterseizoen vallen. Hoe gaaf zou dat zijn! Bezoek de prachtige steden Ålesund, Trondheim, Tromsø, Honningsvåg en geniet van deze unieke ervaring. Met deze winterse reis is het een echte aanrader om op huskysafari te gaan of op sneeuwscootertocht door de witte landschappen.
Kortom: een reis om nooit te vergeten!

Cruises
dagen

12-daagse cruise langs o.a. de Poolcirkel, Lofoten en Noordkaap in Noorwegen o.b.v. volpension incl. vlucht

12-daagse cruise Hurtigruten
Bergen, Vestland, Noorwegen bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 11 overnachtingen in een geboekte hut naar keuze
  • Retourvlucht naar Bergen vanaf Amsterdam Schiphol Airport
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Dagelijks lunch in buffetvorm
  • Dagelijks diner in buffetvorm
  • Verblijf op duurzame schepen!
  • Wintercruise tijdens het noorderlichtseizoen
  • Tip: ga op huskysafari
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hurtigruten is toegewijd aan duurzaam reizen

De rederij is actief in een aantal van ‘s werelds meest ongerepte en kwetsbare natuurlijke landschappen. Dit is een verantwoordelijkheid die Hurtigruten zeer serieus neemt. Daarom leert de rederij de gasten aan boord hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Ze proberen de impact van de bezoeken in de natuur te minimaliseren maar maken ook gebruik van de natuur zoals het voedsel langs de Noorse kust. Daarnaast zijn de schepen duurzaam (of worden ze in de komende jaren gerenoveerd naar duurzame schepen) en zijn sommige schepen batterij-hybride aangedreven.

Hoe ziet de reis eruit?

Dag 1: aankomst
Inscheping om ca. 17.00 uur
Vandaag vlieg je naar Bergen en ga je op eigen gelegenheid naar de haven van Bergen. Je gaat hier inschepen in één van de drie schepen van de Hurtigrutenvloot.

Dag 2: Ålesund
Je komt aan in het pittoreske plaatsje Ålesund, waar genoeg te ontdekken is. Zo kun je het aquarium bezoeken, naar de vuurtoren van Alnes gaan of beklim je de berg Aksla met een prachtig uitzicht.

Dag 3: Trondheim
's Ochtens begint je dag in Trondheim en kun je op pad gaan. Zo kun je een bezoekje brengen aan de Nidarosdom, de grote domkerk met beelden van o.a. Vigeland en Rasmussen. Wandel door het centrum en langs de typische houten pakhuizen langs de Nidelva. Aan het eind van de ochtend ga je weer inschepen en vaar je verder naar het noorden.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten
Dit wordt een bijzondere dag! Vroeg in de ochtend wordt de 66,5° noorderbreedte lijn, de poolcirkel, overschreden. Je krijgt hiervoor natuurlijk een getuigschrift van de Romeinse zeegod Neptunus. Tijdens de oversteek van de Vestfjord zie je de massieve rotswanden van de Lofoten uit zee opdoemen. Je ziet hier de karakteristieke rood geschilderde huizen op palen en stokvis op houten rekken. ’s Avonds wordt de belangrijkste plaats in de Lofoten aangedaan, Svolvær.

Dag 5: Tromsø
Vandaag ga je verder naar Tromsø. Zeezoogdieren zoals walvissen leven in deze omgeving van de Lofoten en Vesterålen. Wie weet zie jij wel van deze zoogdieren! De dorpjes en de stadjes langs de kust zijn ook nog voor een groot deel afhankelijk van de visvangst. Tromsø is de meest noordelijk gelegen universiteitsstad en heeft bijna een mediterrane sfeer en was vroeger het startpunt van vele poolexpedities. Dit vind je terug in het beleveniscentrum 'Polaria' waar de vele details over de poolgeschiedenis zijn beschreven. En natuurlijk bezoek je ook de Arctische 'Ishavskathedraal' met wereldberoemde mozaïeken en een moderne architectuur.

Dag 6: Noordkaap
Het schip vaart via de provincie Finnmark met de stadjes Havøysund en Honningsvåg onder het Noordkaap-eiland langs. Je kan een excursie boeken naar het Noordkaapplateau, waar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt over zee. Optioneel kan je ook een geweldige excursie boeken naar het vogelreservaat Gjesværstappan met meer dan 250.000 trek- en watervogels.

Dag 7: Kirkenes
Je vaart via het noordelijkste puntje van Noorwegen, Vardø naar Kirkenes, het keerpunt van de reis. Het is de laatste Noorse stad voor de Russische grens. In de winter is een bezoek aan het sneeuwhotel zeker een aanrader! In de middag wordt de reis richting het zuiden ingezet.

Dag 8: Honningsvåg
Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Boek van hieruit een vroege excursie met ontbijt op de Noordkaap. Je vervolgt dan met de bus de route naar Hammerfest. Wist je dat hier in 1854 de eerste meting van de wereldbol plaatsvond? De ingerichte Meridaanzuil herinnert hieraan. Aan het eind van de dag meert het schip aan in Tromsø waarbij je een prachtig middernachtconcert kan bijwonen in de indrukwekkende kathedraal.

Dag 9: Vesterålen en Lofoten
Vandaag stuurt de kapitein het schip door het ondiepe Risøyrenna Kanaal, daarna vaart hij langs prachtige eilanden van de Vesterålen en Lofoten om het schip vervolgens door de nauwe straat van Raftsundet en bij mooi weer langs de Trollfjord te manoeuvreren. De soms slechts honderd meter brede doorgang brengt je ‘ongewild’ aan dek om te bezien of het allemaal wel gaat lukken! Zorg voor een plaatsje aan de reling, de kapitein zal graag zijn vakmanschap waarmaken.

Dag 10: Poolcirkel, zeven zusters
Vandaag is het vroeg opstaan, om te genieten van het uitzicht op de zogenaamde 'Zeven Zusters', de beroemde bergketen en de spectaculaire rotskust met het eiland Torghatten met een groot gat in het midden van de berg. Deze aanblik is zondermeer een foto waard.

Dag 11: Trondheim, Ålesund en Kristiansund
Tot ongeveer 10.00 uur heb je wederom de tijd om de Koningsstad Trondheim te bezoeken en wordt de ‘stad van de rozen’, Molde bereikt. De stad dankt haar bijnaam aan de warme golfstroom, waardoor de rozenstruiken hier overvloedig groeien. Vanaf de 407 meter hoge stadsberg Varden heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan het einde van dag bereik je de kabeljauwstad van Noorwegen, Kristiansund

Dag 12: terugreis
Helaas zit vandaag je unieke reis erop en vlieg je terug richting huis.

Let op:

  • Transfer is niet inbegrepen, raadzaam om vanaf de vluchthaven de fly bus te nemen (is het voordeligst).
  • Excursies bieden wij niet aan, dit kan ter plaatse worden geregeld.
  • Het interieur kan per schip afwijken.
  • De vlucht is exclusief ruimbagage. Deze dien je indien gewest, zelf bij te boeken.

De cruise wordt uitgevoerd door verschillende type schepen. Het interieur per schip kan afwijken:

  • 20-01-2024 wordt uitgevoerd met de MS Nordnorge
  • 17-02-2024 wordt uitgevoerd met de MS Nordkapp
  • 26-03-2024 wordt uitgevoerd met de MS Nordnorge

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
12-daagse cruise Hurtigruten
Flyplassvegen 555,
Bergen, Noorwegen
Kaart
Flyplassvegen 555, Bergen, Noorwegen
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Deze reis wordt uitgevoerd door 3 verschillende type schepen: MS Nordlys, MS Nordnorge en MS Trollfjord. Alle 3 fijne schepen om aan boord te zijn. De rederij is actief in een aantal van ‘s werelds meest ongerepte en kwetsbare natuurlijke landschappen. De rederij leert de gasten aan boord hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Deze schepen zijn dan ook duurzaam (of worden in de komende jaren gerenoveerd naar duurzame schepen) en sommige schepen zijn batterij-hybride aangedreven.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Let op:

  • Transfer is niet inbegrepen, raadzaam om vanaf de vluchthaven de fly bus te nemen (is het voordeligst).
  • Excursies bieden wij niet aan, dit kan ter plaatse worden geregeld.
  • Het interieur kan per schip afwijken.
  • De vlucht is exclusief ruimbagage. Deze dien je indien gewest, zelf bij te boeken.

De cruise wordt uitgevoerd door verschillende type schepen. Het interieur per schip kan afwijken:

  • 20-01-2024 wordt uitgevoerd met de MS Nordnorge
  • 17-02-2024 wordt uitgevoerd met de MS Nordkapp
  • 26-03-2024 wordt uitgevoerd met de MS Nordnorge
Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro