Start chat

Over GetawayDeals.nl en Getaway Travel

Op GetawayDeals.nl boek je de leukste uitjes, weekendjes weg en vakanties voor de laagste prijs. Onze medewerkers hebben de beste reisdeals voor je samengesteld, altijd met hoge korting. De moederorganisatie van GetawayDeals.nl is Getaway Travel. Al 15 jaar is het de missie van Getaway Travel, om iedereen te inspireren de wereld te ontdekken, dát is wat we het liefste doen. En dat doen we naast GetawayDeals.nl ook op online reismagazines als Amerika.nl, Australie.nl en Azie.nl, mét liefde voor zowel mens als natuur. Hier kun je zien hoe Getaway Travel inspireert en adviseert.

GetawayDeals.nl is een samenwerking tussen Getaway Travel en Bookit. Als je een reis, hotel of arrangement op GetawayDeals.nl boekt, boek je direct bij Bookit. Door bij het bevestigen van je boeking te klikken op "Algemene voorwaarden" zie je bij welke partij je boekt en welke voorwaarden van toepassing zijn.

Rondreizen
dagen

11- of 14-daagse rondreis Roemenië incl. vlucht, transfer, ontbijt en vele extra's

Rondreis Roemenië: Transsylvanië, Maramures, Bucovina
Otopeni, Boekarest, Roemenië bekijk op kaart
Rondreis van 11 of 14 dagen door het prachtige Roemenië incl. vlucht, transfer, vervoer en ontbijt

Roemenië, onbekend en misschien zelfs wel ondergewaardeerd! Het land van paard en wagen en het land dat vrijwel file vrij is. Roemenië is groter dan Nederland, België, Zwitserland én Oostenrijk bij elkaar, het is dus voor onze begrippen een enorm land waar nog veel te ontdekken valt. Roemenië staat bekend om de gastvrije bevolking, uitgestrekte bossen en middeleeuwse stadjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Tijdens je rondreis rijd je over indrukwekkende wegen, bezoek je de prachtigste locaties en geniet je van de ongerepte natuur en heerlijkste gerechten. Laat je betoveren door de magie van Roemenië!

Rondreizen
dagen

11- of 14-daagse rondreis Roemenië incl. vlucht, transfer, ontbijt en vele extra's

Rondreis Roemenië: Transsylvanië, Maramures, Bucovina
Otopeni, Boekarest, Roemenië bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 10 of 13 overnachtingen in verschillende hotels
  • Retourvlucht naar Boekarest vanaf luchthaven Amsterdam
  • Retourtransfer luchthaven - hotel
  • Inclusief vervoer gedurende de hele reis
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Inclusief entree voor musea en bezienswaardigheden welke in het programma genoemd worden
  • Inclusief boot transfer van Tulca naar Crisan
  • Inclusief 2 tochten in de Danube Delta met een boot
  • 24/7 assistentie
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Hoe ziet je reis er uit?

Dag 1: Op weg naar Boekarest!
Je verblijft vannacht in 4*-hotel Continental Forum Boekarest (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Vandaag kom je aan in het mooie Boekarest! Vanaf het vliegveld word je per transfer naar je accommodatie in Boekarest gebracht waar je even rustig kunt bij komen van de eerste indrukken van de stad. De stad is gelegen aan de oevers van de rivier de Dâmbovița en staat bekend om de prachtige architectuur, geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en levendige terrassen.

Dag 2: Boekarest - Byzant - Sibiu (ca. 285 km)
Je verblijft vannacht in 4*-hotel Continental Forum Sibiu (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Na het ontbijt vertrek je naar de oude hoofdstad van Walachije: Cutea de Arges. Hier ga je het oude klooster van Arges bezoeken dat gebouwd is tussen 1512-1517 door de heerser Neagoe Basarab, een klooster dat sinds 1914 de necropolis van de koninklijke familie van Roemenië is geworden. Na het bezoek vervolg je je weg door de prachtige Olt vallei waarna een volgende stop is ingepland bij het 14e eeuwse Cozia klooster. Eenmaal aangekomen in Sibiu, dat een van de oudste steden van Transsylvanië is, kun je onder begeleiding van een gids de middeleeuwse stad te voet bezoeken. Let vooral op de iconische "ogenhuizen"! Dit zijn panden met wenkbrouw-vormige dakramen. Leuk weetje: mocht je niet betrapt willen worden op een leugentje? Loop dan maar niet over de ijzeren Brug der Leugens! Het gerucht gaat dat als je over deze brug loopt en je vertelt een leugen, dat de brug gaat kraken... Als de lichten aangaan en de stad in duister wordt gehuld kun je een nachtwandeling gaan maken door de stad.

Dag 3: Sibiu - Sighisoara - Targu Mures (ca. 120 km)
Je verblijft vannacht in 4*-hotel Continental Forum Targu Mures (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Na een heerlijk ontbijtje vertrek je richting Sighisoara, de geboorteplaats van Prins Vlad Dracul, beter bekend als Dracula! Dit charmante en kleurrijke stadje is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Slenter lekker door de straatjes. Maar bezoek in ieder geval de klokkentoren die je vanaf elk plekje in de stad ziet. Het is oorspronkelijk gebouwd om de stad te beschermen. Tegenwoordig kun je de toren beklimmen en is er een museum in gevestigd. Je reis gaat verder naar Targu Mures dat in het hart van Roemenië ligt. Het is een charmante stad dat bekend staat om de culturele diversiteit en prachtige historische gebouwen. Bezoek de levendige pleinen, groene parken en het oude fort. Het centrale plein Piața Trandafirilor, is het kloppende hart van de stad, omringd door prachtige historische gebouwen en gezellige cafés.

Dag 4: Targu Mures - Cluj - Baia Mare - Sighetul Marmatiei (ca. 220 km)
Vannacht logeer je 2 nachten in 4*-hotel Gradina Morii (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

Vandaag ga je na je ontbijt op weg naar een van de leukste bezienswaardigheden van Roemenië! Salina Turda. Deze vroegere zoutmijn is niet meer in gebruik al zodanig, maar is omgebouwd naar een soort mini-pretpark waar je diverse activiteiten kunt doen zoals een ritje in het reuzenrad, minigolf, of bootje varen. Bekijk de oude zoutwagentjes en oude elementen uit 1271! Een stukje verderop stop je bij het verborgen pareltje Cluj wat gesloten betekent omdat het tussen de bergen "opgesloten" zit. In de regio Maramures, het land van het hout, ligt Baia Mare. Het is de hoofdstad van de regio en staat bekend om de winning van ijzer, goud, zilver en andere waardevolle mineralen. Op weg naar je accommodatie kom je langs traditionele dorpen met prachtige houten poorten.

Dag 5: Maramures - Sighetul Marmatiei
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een bezoek aan de vrolijke begraafplaats Sapanta staat toch echt op de planning vandaag! Deze vrolijke begraafplaats is een explosie van kleur. De ambachtsman Stan Ion Patras beschilderde na de Tweede Wereldoorlog de kruizen die boven de grond stonden met alledaagse bezigheden uit het leven van de overledene. Tevens kun je enkele kerken en gebouwen uit de Oostenrijks-Hongaarse tijd bewonderen.

Dag 6: Sighetul Marmatiei - Suceava
Vannacht logeer in 4*-hotel Balada (of gelijkwaardig), inclusief ontbijt

In de ochtend bezoek je de houten kerk Rozalvea en het museum van de Roemeense boer uit Dragomiresri om daarna je weg te vervolgen naar de regio van de geschilderde kloosters, Bucovina die ook nog eens op de Unesco werelderfgoedlijst staan! Hier maak je kennis met het échte en authentieke Roemenië, waar je de weg met paard en wagens moet delen en her land nog met de hand bewerkt wordt. Je maakt een korte stop bij de Prislop pass om te genieten van een waanzinnig uitzicht. De laatste tussenstop van vandaag is in Ciocanesti. Dit pittoreske dorpje is bekend om de prachtig met kleurrijke fresco's beschilderde huizen. Naast de geschilderde huizen biedt Ciocanesti bezoekers de mogelijkheid om de lokale manier van leven te ervaren. Traditionele ambachten, zoals houtsnijwerk en borduurwerk, worden nog steeds beoefend in het dorp. De lokale bevolking is gastvrij en trots om hun culturele erfgoed met bezoekers te delen, waardoor het een gedenkwaardige bestemming is voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke Roemeense ervaring. Vanaf hier rijd je naar je accommodatie in de oude hoofdstad van Moldavië: Suceava! Suceava is een historische stad genesteld in de noordoostelijke regio van Roemenië, bekend om zijn rijke culturele erfgoed en adembenemende landschappen. Suceava ligt aan de voet van de Karpaten en biedt een fascinerende mix van middeleeuwse charme en natuurlijke schoonheid.

Dag 7: Suceava - Piatra Neamt (ca. 107 km)
Vannacht logeer je in 4*-hotel Central Plaza (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Een drukke maar leuke dag vol kloosterbezoeken staat op de planning vandaag! Na je ontbijt bezoek je eerst het indrukwekkende Sucevita klooster dat het grootste en laatst gebouwde kloostercomplex is én nog een gemeenschap telt van 46 bewoners. Het ligt in de vallei van het gelijknamige riviertje. De tweede van vandaag is het in 1532 gebouwde Moldovita klooster dat ook prachtig is beschilderd en tevens goed bewaard is gebleven. Niet voor niets staat dit klooster op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Tijd om een souvenir te scoren in het mooie dorpje Marginea dat beroemd is om zijn zwarte aardewerk. De laatste twee kloosters van vandaag zijn het Voronet klooster en het Agapia klooster. Eenmaal aangekomen bij je hotel geniet je nog lekker na van deze leuke dag met een heerlijk drankje en hapje.

Dag 8: Piatra Neamt - Cheile bicazului - Lacol Rosu - Brasov (ca. 227 km)
Vannacht logeer je in 4*-hotel Belvedere (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Hopelijk heb je lekker geslapen want vandaag staat een lange dag op de planning! Nadat je hebt ontbeten vertrek je richting Brasov waar je onderweg kunt genieten van de indrukwekkende Bicaz kloven. De Bicaz-kloven zijn een indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheid in Roemenië. Gelegen in het oostelijke deel van het land, in de provincie Neamț, vormen de kloven een spectaculair landschap dat bezoekers betovert. De kloven worden doorkruist door de Bicaz-rivier, die zich een weg baant door steile rotsformaties en smalle kloven. De imposante kliffen rijzen hoog boven de rivier uit en creëren een adembenemend schouwspel. Het gebied staat bekend om zijn ruige schoonheid en de majestueuze wanden van de kloven zijn bedekt met weelderige vegetatie. Een niet te missen bezienswaardigheid is Lacul Roșu, ook wel bekend als het Rode Meer, het is een betoverend bergmeer gelegen in de bergen van de Oostelijke Karpaten in Roemenië. Het meer staat bekend om zijn opvallende rode kleur, die wordt veroorzaakt door de omringende rotsen en sedimenten. Het Rode Meer is ontstaan door een natuurlijke damvorming van de Bicaz-rivier. Het kristalheldere water weerspiegelt de majestueuze omliggende bergen en creëert een prachtig panoramisch uitzicht. In de late avond kom je aan in Brasov.

Dag 9: Brasov - Sinaia (ca. 49 km)
Vandaag overnacht je 4*-hotel Sinaia (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

In Brasov kun je vandaag nog even lekker rond wandelen en een bezoek brengen een het raadsplein waar de beroemdste middeleeuwse monumenten te vinden zijn zoals de zwarte kerk, de raadstoren en het Hirchehuis. Vanaf Brasov vertrek je naar Harman waar je de versterkte Lutherse kerk gaat bekijken. Daarna rijd je door naar Bran, daar breng je een bezoek aan het beroemde kasteel dat nauw is verbonden met de mythe van Dracula! Hier in het centrum van Roemenië ligt dit op een rots gebouwde kasteel waarvan men geloofd dat "Vlad de Spietser" hier ooit gevangen zat. Hij was de inspiratie voor het verhaal van Dracula geschreven door Bram Stoker in 1897. In Sinaia staat je hotel voor vandaag en is een charmante stad gelegen in de bergen van de Zuidelijke Karpaten in Roemenië. Het staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschap en historische betekenis. De stad trekt zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten aan, met zijn prachtige bergtoppen, weelderige bossen en indrukwekkende architectuur. Sinaia is ook de thuisbasis van het beroemde Peleș-kasteel, een sprookjesachtig paleis dat een belangrijk cultureel erfgoed van Roemenië is. Met zijn mix van natuurlijke schoonheid en culturele schatten is Sinaia een bestemming die bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring biedt.

Dag 10: Sinaia - Boekarest (ca. 138 km)
Je overnacht in 4*-hotel Continental Forum Boekarest (of gelijkwaardig) incl. ontbijt

Terug in Boekarest heb je nog lekker de tijd om de stad verder te gaan verkennen. Boekarest is een originele en fijne bestemming voor een heerlijke stedentrip! De stad is nog niet ontdekt door de grote stroom toeristen. En dat terwijl er veel interessante bezienswaardigheden in Boekarest zijn. Bewonder de statige, oude Romaanse en Gotische huizen uit de 17de en 18de eeuw, bezoek het prachtige paleis van Ceausescu of wandel door een van de fijne stadsparken. Sluit 's avonds je dag af in een van de vele hippe Berlijn-achtige cafés of gezellige restaurants.

Als je voor een 11-daagse rondreis hebt gekozen, eindigt deze vandaag helaas, je wordt teruggebracht naar de luchthaven en zal met vele mooie verhalen terugkeren naar huis. Heb je voor een 14-daagse reis gekozen, dan lees je hieronder het vervolg.

Dag 11: Boekarest - Tulcea - Crisan (ca. 211 km)
je overnacht 3 nachten in een 3 of 4*-hotel in Crisan

In je hotel in Boekarest ontmoet na het ontbijt je gids en vertrekt om 8:00 naar de Donaudelta om tegen 12:00 aan te komen in Tulcea waar een lunch geserveerd zal worden. Je zult een bezoek brengen aan het Donau Delta Museum om vervolgens per boot naar Crisan te vertrekken. Vanavond wordt er een diner met vis geserveerd. Daarna zal de gids een presentatie van de verdere route geven.

Dag 12: Crisan - Mila 23 - meren en kanalen
Een relatief rustige dag vandaag! Na het ontbijt stap je op de boot voor een boottocht over meren en kanalen. De meren en kanalen zijn een adembenemend natuurlijk juweel gelegen in het prachtige landschap van de regio Moldavië en betovert bezoekers met zijn serene schoonheid en rustige atmosfeer. Met zijn glinsterende wateroppervlak, omringd door weelderige groene heuvels en bossen, vormen de meren een schilderachtig tafereel dat rechtstreeks uit een ansichtkaart lijkt te komen. Het kristalheldere water weerspiegelt de omringende natuur en zorgt voor een betoverend uitzicht. In de middag maak je een prachtige wandeling en ontdek je de mooiste bloemen, planten en dieren.

Dag 13: Crisan - Sulina - Letea
De volgende boottocht staat gepland naar Sulina en bezoek je daar de oude begraafplaats, de oude kerk of het schilderachtige strand van de stad. Na de lunch vertrek je wederom per boot naar het bos van Letea en de gelijknamige stad. Met een karretje zul je Letea Bosque bezoeken. Bij terugkomst in je hotel, wacht je een heerlijk diner.

Dag 14: Tulcea - Boekarest (ca. 282 km)
Tussen 6:30 en 7:00 word je naar de luchthaven gebracht en zult daardoor vroeg moeten ontbijten (of een verpakt ontbijt mee nemen). Een vlucht in de middag, en niet eerder dan 16:30 is verplicht. Helaas zit nu je reis er op en vlieg je vandaag terug naar huis.

Let op: Excursies in de Donau Delta zijn afhankelijk van het waterniveau in de meren en kanalen en kunnen worden gewijzigd naargelang de lokale omstandigheden, op beslissing van de gids of de bootbestuurder.
Verplicht: zonnehoed, zonnebril, zonnebrandmiddelen, waterdichte kleding, wandelschoenen, lange broek.

Indien een accommodatie niet meer beschikbaar is verblijf je in een andere (gelijkwaardige) accommodatie.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Rondreis Roemenië: Transsylvanië, Maramures, Bucovina
Calea Bucureştilor 224E,
Otopeni, Roemenië
Kaart
Calea Bucureştilor 224E, Otopeni, Roemenië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Tijdens deze 11- of 14-daagse rondreis kan je alles uit handen geven en hoef je alleen maar te genieten. Alle hotels met ontbijt zijn geregeld. Hetzelfde geldt voor de transfers en het vervoer naar de volgende locaties en bezienswaardigheden. De reis start en eindigt in Boekarest.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel
Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Belangrijke informatie

Reisinformatie: Deze reis wordt uitgevoerd in groepsvorm. Wanneer alle passagiers van de groep bekend zijn wordt meer duidelijk over het verloop van je reis en zal het nummer van de reisleiding worden toegestuurd voor tijdens je reis. Op het vliegveld wordt je opgewacht door een chauffeur of de reisleiding ter plaatse.

Inchecken

Vanaf uur.

Uitchecken

Tot uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro